fbpx

Tag: совети

ЛЕКЦИИ ПО МАРКЕТИНГ ОД LEGO

LEGO е без сомнение меѓу најсилните брендови на планетата. Заразните лего коцки се изум на Ole Kirk Christiansen уште од 1932 година и најпрво биле изработувани од дрво. Модерната LEGO...

РАБОТА ОД ДОМА – РЕДОВНИ ГРЕШКИ!

Голем дел од населението (и кај нас, но и низ целиот свет) поради пандемијата ги напушти своите редовни работни места и продолжи со работните активности од домашна атмосфера. Работата од...

6 ЖИВОТНИ ПРАВИЛА КОИ (НЕ)МОРА ДА ГИ ЗНАЕШ!

Слободно може да се каже дека во животот нема правила, од причина што секој од нас живее според некои сопствени правила. Но, постојат некои фундаментални принципи кои успешните луѓе...

ПРЕСТАНИ ДА КРИТИКУВАШ. ДЕНЕС!

Сигурни сме дека секојдневно се соочуваш барем со мала доза на стрес, анксиозност и грижи кои индиректно, но силно, влијаат на твојата продуктивност и твојот квалитет на живот.

КАКО ДА ГО ЗАПОЧНЕШ ДЕНОТ НА ВИСТИНСКИ НАЧИН?

Да се разбудиш наутро полн со енергија и ентузијазам некогаш знае да биде тешка задача. Но, ако следиш неколку едноставни правила, ова може да стане твое секодневие.

3 ЧЕКОРИ ЗА ДА ГО ПРОМЕНИШ ЛОШОТО РАСПОЛОЖЕНИЕ

Секој од нас, во одреден период од денот (или неделата или месецот) се наоѓа во лошо расположение. Без разлика која е причината за истото, важно е да умеете да се...

4 НАВИКИ НА НЕПРОДУКТИВНИТЕ ЛУЃЕ

Нема некое особено правило кое дефинира кој е продуктивен, а кој е непродуктивен и чии принципи на живот и работа се правилни, но веруваме дека ќе се сложите дека овие...

5 ЗНАЦИ ДЕКА ЗАЛУДНО ГО ТРОШИТЕ ВРЕМЕТО

Веруваме дека често се случува да ја прочитате реченицата „Животот е краток...“. Прашањето кое треба да си го поставиме е дали навистина го живееме животот имајќи на ум дека е...

ПРОЧИТАЈ И...

ПОМРДНИ СЕ МАЛКУ, СИ МИ ЗГАЗНАЛ НА ДУШАТА!

На светот понекогаш се случуваат и чуда. Јапонска народна поговорка Прочитав многу написи за штетноста на алхохолот. Што направив...

АМБИЦИОЗНИ ЛУЃЕ

„Можете да го убиете генералот на некоја војска, но не можете да ја убиете амбицијата на еден обичен човек”. - Конфучие

БУТНИ УШТЕ МАЛКУ ОД ТОА ВИЊАКОТ!

Во животот има многу настани што нудат поволни услови човек да испадне глупав и смешен, но јас најчесто и давам предност на...