fbpx

Tag: скопје

СИМНИ ГО МАЛКУ НЕБОТО ЗА ДА СЕ КАЧАМ

Почитувани дипломирани носталгичари и постдипломци на факултетот за џаболебарење, отсек: синдикална романтика. Да си имаме уважение. Да не се лажеме. И во „старите добри времиња” имаше криминал. Организиран. Поминуваш сам...

SKOPJE SECRET SPOTS PART 1 – БЛАГОЈА ВАРОШАНЕЦ

Благоја Варошанец е историчар на уметност и во моментов работи како куратор и Виш кустос во Музејот на современа уметност во Скопје. Она кое го привлече нашето...

ДОНЕСИ ГО ЕДНАШ ТОЈ ЛЕГЕН ДА МУ СЕ СНЕВИДИ!

Најголем теоретски швалер од Тафталиџе до Стокхолм, преку Драчево, беше Цанко Курбла. Во третиот том на неговите мемоари прецизно е запишано: „Жените од ништо можат да направат...

КАКО ПРЕСТАНАВ ДА ПАЃАМ ОД КРЕВЕТЧЕТО

Престанав да читам весници и да гледам телевизија. Сакам да умрам од природна смрт. Нема друго чаре. Овој медиумски терор тешко дека ќе можат да го издржат и тибетски говеда,...

ГРИЦКАЛКА

Што правам деновиве? Им завидувам на денешниве генерации. Тоа што беше за нас недостижен сон, за нив денес е само обичен старт. Додека јас кљамчам до фрижидерот и мозгам дали...

ПРОЧИТАЈ И...

ПОМРДНИ СЕ МАЛКУ, СИ МИ ЗГАЗНАЛ НА ДУШАТА!

На светот понекогаш се случуваат и чуда. Јапонска народна поговорка Прочитав многу написи за штетноста на алхохолот. Што направив...

АМБИЦИОЗНИ ЛУЃЕ

„Можете да го убиете генералот на некоја војска, но не можете да ја убиете амбицијата на еден обичен човек”. - Конфучие

БУТНИ УШТЕ МАЛКУ ОД ТОА ВИЊАКОТ!

Во животот има многу настани што нудат поволни услови човек да испадне глупав и смешен, но јас најчесто и давам предност на...