fbpx

Tag: ретро

БУТНИ УШТЕ МАЛКУ ОД ТОА ВИЊАКОТ!

Во животот има многу настани што нудат поволни услови човек да испадне глупав и смешен, но јас најчесто и давам предност на Новата година. Некако ја свикнав. Ко ѕивра во...

СТИЛСКИ ВЕЖБИ

Вежба 1: „ЧУДЕН СОН“ Јас да се прашувам, Нова година ќе се слави секој месец! Знае овој народ да се развесели и кога најмалку му е до...

ЕКСКУРЗИЈА

(Оваа колумна е објавена пред многу години. Денес изгледа како сосема нова.  Тогаш имаше минато, сегашност и иднина. Тогаш планиравме што да имаме. Денес преговараме што да немаме. Тогаш се...

О ПРОКЛЕТА ДА СИ ДЕТЕЛИНО СО ЧЕТИРИ ЛИСТА

„Ако ми е таква судбината, ќе паднам и ќе се скршам”. - Ескимска народна поговорка (Инспирирано од мојот пријател Момо Капор) Овој текст е...

МОЈАТА ПРВА СМРТ

Во моментот кога се појави албумот „Клубот на осамените срца на наредникот Пејпер” од „Битлси”, во нашето маало завладеа огромна тишина. Разбирливо, ако се земе предвид фактот дека во истиот...

ЧКЕМБЕ ЧОРБА

„Нема поискрена љубов,  од љубовта кон храната” - Џ.Б. Шо Појавата на најславната англиска „грисина” (манекенката Твиги) во мини сукња со димензии на стегач за глава, се...

ЛЕТНА ИГРА

Зошто ги сакам старите добри времиња? Затоа што тогаш имав само еден расипан заб, редовно добивав (и праќав!) разгледници и мислев дека „мигрена” е име на некоја холивудска секс бомба!...

МЕСЕЧИНА ОД ХАРТИЈА

Кога во 1969 година рано сабајле (по ладот) Нил Армстронг ја паркира својата крнтија „Аполо – 11” во една лонџа на месечината, се разви жива дискусија. Колку жива? Па богами...

ПРОЧИТАЈ И...

Еден клик те дели до одмор баш каков што си замислуваш

Во чекор со светските трендови, туристичката агенција Аурора Турс лансира систем за онлајн плаќање и резервации за патувања. Аурора...

НАЈДОЛГАТА НОЌ НА МИШЕЛ

Од оваа килава историска дистанца и најголемите скептици признаваат дека 1971 година може да се пофали со многу важни настани. Ние обичните...

ПОМРДНИ СЕ МАЛКУ, СИ МИ ЗГАЗНАЛ НА ДУШАТА!

На светот понекогаш се случуваат и чуда. Јапонска народна поговорка Прочитав многу написи за штетноста на алхохолот. Што направив...