fbpx

Tag: продуктивност

РАБОТА ОД ДОМА – РЕДОВНИ ГРЕШКИ!

Голем дел од населението (и кај нас, но и низ целиот свет) поради пандемијата ги напушти своите редовни работни места и продолжи со работните активности од домашна атмосфера. Работата од...

6 ЖИВОТНИ ПРАВИЛА КОИ (НЕ)МОРА ДА ГИ ЗНАЕШ!

Слободно може да се каже дека во животот нема правила, од причина што секој од нас живее според некои сопствени правила. Но, постојат некои фундаментални принципи кои успешните луѓе...

ПРЕСТАНИ ДА КРИТИКУВАШ. ДЕНЕС!

Сигурни сме дека секојдневно се соочуваш барем со мала доза на стрес, анксиозност и грижи кои индиректно, но силно, влијаат на твојата продуктивност и твојот квалитет на живот.

4 НАВИКИ НА НЕПРОДУКТИВНИТЕ ЛУЃЕ

Нема некое особено правило кое дефинира кој е продуктивен, а кој е непродуктивен и чии принципи на живот и работа се правилни, но веруваме дека ќе се сложите дека овие...

5 ЗНАЦИ ДЕКА ЗАЛУДНО ГО ТРОШИТЕ ВРЕМЕТО

Веруваме дека често се случува да ја прочитате реченицата „Животот е краток...“. Прашањето кое треба да си го поставиме е дали навистина го живееме животот имајќи на ум дека е...

ТОП 3 iOS АПЛИКАЦИИ

Анализирајќи ја посетеноста на SMART, постои голема веројатност дека овој текст го читате од вашиот iPhone или iPad. Затоа, решивме да ви предложиме три мобилни апликации кои можат да ви...

ПРОЧИТАЈ И...

ПОМРДНИ СЕ МАЛКУ, СИ МИ ЗГАЗНАЛ НА ДУШАТА!

На светот понекогаш се случуваат и чуда. Јапонска народна поговорка Прочитав многу написи за штетноста на алхохолот. Што направив...

АМБИЦИОЗНИ ЛУЃЕ

„Можете да го убиете генералот на некоја војска, но не можете да ја убиете амбицијата на еден обичен човек”. - Конфучие

БУТНИ УШТЕ МАЛКУ ОД ТОА ВИЊАКОТ!

Во животот има многу настани што нудат поволни услови човек да испадне глупав и смешен, но јас најчесто и давам предност на...