fbpx

Tag: братислав димитров

НАЈДОЛГАТА НОЌ НА МИШЕЛ

Од оваа килава историска дистанца и најголемите скептици признаваат дека 1971 година може да се пофали со многу важни настани. Ние обичните смртници, само со неколку. Таа година направив сефте....

ПОМРДНИ СЕ МАЛКУ, СИ МИ ЗГАЗНАЛ НА ДУШАТА!

На светот понекогаш се случуваат и чуда. Јапонска народна поговорка Прочитав многу написи за штетноста на алхохолот. Што направив после? Престанав да читам! Алхохолот пополека убива? Па...

АМБИЦИОЗНИ ЛУЃЕ

„Можете да го убиете генералот на некоја војска, но не можете да ја убиете амбицијата на еден обичен човек”. - Конфучие Амбициозните луѓе знаат дека 2 + 2...

БУТНИ УШТЕ МАЛКУ ОД ТОА ВИЊАКОТ!

Во животот има многу настани што нудат поволни услови човек да испадне глупав и смешен, но јас најчесто и давам предност на Новата година. Некако ја свикнав. Ко ѕивра во...

СТИЛСКИ ВЕЖБИ

Вежба 1: „ЧУДЕН СОН“ Јас да се прашувам, Нова година ќе се слави секој месец! Знае овој народ да се развесели и кога најмалку му е до...

ГУРМАНЧЕ

Седам во една мистериознa градба и покрај добрата воља (и обилно арчење фантазија) не сфаќам зошто скопјани упорно ја нарекуваат кафуле!? Можно е да сум приглуп, тоа го сфаќам. Ама...

ЏАВТЕ КОРЗО

Што ќе се случеше каубојците да беа ќелави? Индијанците ќе ги скалпираа под мишките и дезодорансите немаше да бидат пронајдени! Таков е односот помеѓу причините и последиците. Не секогаш. Во...

МАТУРСКА ВЕЧЕР

Настанот е вистински. Учесниците се вистински. И времето е вистинско. Изгледа дека само моите очекувања се лажни. Животот е совршен, ама има една „фабричка“ грешка. Каде и да тргнеш, себе...

ПРОЧИТАЈ И...

Еден клик те дели до одмор баш каков што си замислуваш

Во чекор со светските трендови, туристичката агенција Аурора Турс лансира систем за онлајн плаќање и резервации за патувања. Аурора...

НАЈДОЛГАТА НОЌ НА МИШЕЛ

Од оваа килава историска дистанца и најголемите скептици признаваат дека 1971 година може да се пофали со многу важни настани. Ние обичните...

ПОМРДНИ СЕ МАЛКУ, СИ МИ ЗГАЗНАЛ НА ДУШАТА!

На светот понекогаш се случуваат и чуда. Јапонска народна поговорка Прочитав многу написи за штетноста на алхохолот. Што направив...