fbpx

МОЌТА НА МАЛИТЕ НЕШТА

17.1.2021

Цвеќето е симбол на љубовта и често практикуваме да го подариме кога има повод. Но, дали го подаруваме доволно често кога нема повод или причина?

Цвеќе има речиси на секој агол – во нашата локална продавница, на пазар или во големите маркети. Не чекај да се скараш со твојот партнер и не чекај да дојде некој од важните датуми за да го подариш.

Ова пред сé е наменето за посилниот пол. За да ја почувствувате моќта на малите нешта, веќе денес купете цвеќе за вашата сакана без никаков повод и причина. Сами ќе се уверите колку еден мал и симпатичен гест кој не чини многу пари може да влијае на расположението во домот.

Не чекај да дојде утре. Направи позитивна промена и подари цвеќе денес.

Неодамна, во Велика Британија беше извршена анализа за најчесите причини кои доведуваат до разводи. Резултатите од анализата се запрепастувачки и говорат дека најчесто разводите започнуваат токму поради сосема мали и навидум неважни несогласувања и проблеми.

Животот би бил многу поинаков доколку обрнеме внимение токму на тие мали нешта, а ваквите мали гестови ќе ни донесат непроценливи радосни моменти.

П.С.

Не чекај да дојде утре. Веќе веднаш направи го „експериментот“, подари и цвеќе на твојата сакана – мал чекор кој ќе направи голема позитивна промена во вашиот дом.

Биди дел од Telegram каналот на SMART и добивај дневна доза интересни содржини директно на твојот телефон!

ПРЕТХОДНА СОДРЖИНАПАТЕЦОТ НА ДОБРЕ
СЛЕДНА СОДРЖИНАJUST DO IT! – Приказната зад слоганот

СЛИЧНИ СТОРИИ