fbpx
ПОЧЕТНА КОЛУМНИ

КОЛУМНИ

КАКО ПРЕСТАНАВ ДА ПАЃАМ ОД КРЕВЕТЧЕТО

Престанав да читам весници и да гледам телевизија. Сакам да умрам од природна смрт. Нема друго чаре. Овој медиумски терор тешко дека...

КРИЗА НА СРЕДНИТЕ ГОДИНИ

Секогаш кога ќе излезам од слаткарница, мислам дека мустаците ми побелеле од шампита. После не мислам ништо, затоа што набргу  сфаќам дека...

ГРИЦКАЛКА

Што правам деновиве? Им завидувам на денешниве генерации. Тоа што беше за нас недостижен сон, за нив денес е само обичен старт....