fbpx
ПОЧЕТНА КОЛУМНИ

КОЛУМНИ

ПИСМО (ВО ЧЕСТ НА РОДЕНДЕНОТ НА НЕЗАМЕНЛИВИОТ ГОРАН СТЕФАНОВСКИ)

Животот е најголемиот режисер. Под услов, Виолета Џолева да се согласи со второто место. Нема да се согласи. Никој со никого (и...

ЧУДЕН НАСТАН ВО КАФЕАНАТА ПОЧИНКА

Стуткано на едно ќоше, во мала и кротка куќарка, помеѓу “Партизанска” и грчката амбасада, веднаш карши кафеаната “Скопје”, се наоѓаше кафеанчето “Починка”....

КАКО ПРЕСТАНАВ ДА ПАЃАМ ОД КРЕВЕТЧЕТО

Престанав да читам весници и да гледам телевизија. Сакам да умрам од природна смрт. Нема друго чаре. Овој медиумски терор тешко дека...

КРИЗА НА СРЕДНИТЕ ГОДИНИ

Секогаш кога ќе излезам од слаткарница, мислам дека мустаците ми побелеле од шампита. После не мислам ништо, затоа што набргу  сфаќам дека...

ГРИЦКАЛКА

Што правам деновиве? Им завидувам на денешниве генерации. Тоа што беше за нас недостижен сон, за нив денес е само обичен старт....