fbpx
ПОЧЕТНА КОЛУМНИ

КОЛУМНИ

ДОНЕСИ ГО ЕДНАШ ТОЈ ЛЕГЕН ДА МУ СЕ СНЕВИДИ!

Најголем теоретски швалер од Тафталиџе до Стокхолм, преку Драчево, беше Цанко Курбла. Во третиот том на неговите мемоари прецизно е запишано:

РЕКВИЕМ ЗА ЦАНКО КУРБЛА

(„Заслепен од божилакот“) Што се случува кога во исто време и на исто место ќе се најдат цицлеста Швеѓанка,...

ПИСМО (ВО ЧЕСТ НА РОДЕНДЕНОТ НА НЕЗАМЕНЛИВИОТ ГОРАН СТЕФАНОВСКИ)

Животот е најголемиот режисер. Под услов, Виолета Џолева да се согласи со второто место. Нема да се согласи. Никој со никого (и...

ЧУДЕН НАСТАН ВО КАФЕАНАТА ПОЧИНКА

Стуткано на едно ќоше, во мала и кротка куќарка, помеѓу “Партизанска” и грчката амбасада, веднаш карши кафеаната “Скопје”, се наоѓаше кафеанчето “Починка”....

КАКО ПРЕСТАНАВ ДА ПАЃАМ ОД КРЕВЕТЧЕТО

Престанав да читам весници и да гледам телевизија. Сакам да умрам од природна смрт. Нема друго чаре. Овој медиумски терор тешко дека...