fbpx
ПОЧЕТНА КОЛУМНИ

КОЛУМНИ

ПОСЛЕДНАТА ПИЖАМА НА МИЈАЛЧЕ

Таа далечна 1968 година беше како предодредена за секс и смрт. Секој ја искористи својата животна шанса. Мијалче си умре спроти задушница,...

ШАНК

Историјата на човештвото е хронологија на трикови. Од најмалиот до најголемиот, сите ја имаат истата очајничка функција: Да ја намалат човечката осаменост...

СОЦИЈАЛИСТИЧКИ ШИЗИЦИ

Јас сум од онаа славна генерација социјалистички шизици што постигна најмногу успех во животот. Во купување на кошули. Жолта, во цветови, пепито...

О ПРОКЛЕТА ДА СИ ДЕТЕЛИНО СО ЧЕТИРИ ЛИСТА

„Ако ми е таква судбината, ќе паднам и ќе се скршам”. - Ескимска народна поговорка (Инспирирано од мојот пријател...

ПАЦЕРИ И МАЈСТОРИ

Шаховски кажано, пацерот (аматерот) прво го мрднува потегот, а дури после размислува! Мајсторот прво размислува и после го мрднува потегот. Или, откако...