fbpx
ПОЧЕТНА КОЛУМНИ

КОЛУМНИ

О ПРОКЛЕТА ДА СИ ДЕТЕЛИНО СО ЧЕТИРИ ЛИСТА

„Ако ми е таква судбината, ќе паднам и ќе се скршам”. - Ескимска народна поговорка (Инспирирано од мојот пријател...

ПАЦЕРИ И МАЈСТОРИ

Шаховски кажано, пацерот (аматерот) прво го мрднува потегот, а дури после размислува! Мајсторот прво размислува и после го мрднува потегот. Или, откако...

ПОСЛЕДНИОТ ЛЕТ НА СЕВДА

Многу пати се обидував да ја напишам оваа приказна и исто толку пати се откажував. Вистинските приказни најтешко се пишуваат. Така е...

МОЈАТА ПРВА СМРТ

Во моментот кога се појави албумот „Клубот на осамените срца на наредникот Пејпер” од „Битлси”, во нашето маало завладеа огромна тишина. Разбирливо,...

ЧКЕМБЕ ЧОРБА

„Нема поискрена љубов,  од љубовта кон храната” - Џ.Б. Шо Појавата на најславната англиска „грисина” (манекенката Твиги) во мини...